Shandong Broadcasting & Television Center

The project was not only destined for accommodate those extra complicate functions, but also resolve all the existing problems of the various structures, creating a seamless, state-of-the-art facility. On the narrow site, a series of solid slabs run horizontally and vertically, in contrast with the glass pavilions, define an intricate and impressive spatial system. The huge tubes are cantilevered extensively to gesture to the road and define the site a pivot on the main axis of the city. Clad with granite, the building was informed by the memory of huge mountains, an indigenous feature of Shandong.
The project was not only destined for accommodate those extra complicate functions, but also resolve all the existing problems of the various structures, creating a seamless, state-of-the-art facility. On the narrow site, a series of solid slabs run horizontally and vertically, in contrast with the glass pavilions, define an intricate and impressive spatial system. The huge tubes are cantilevered extensively to gesture to the road and define the site a pivot on the main axis of the city. Clad with granite, the building was informed by the memory of huge mountains, an indigenous feature of Shandong.