Birdnest Culture & Creation Center

Location / Chaoyang District, Beijing
Floor Area / 15,396㎡
Building Height / 10m
Year of Design / 2012
Year of Completion / 2015
The project is a cultural and arts center after partial renovation of the National Stadium (the Bird’s Nest) in line with the post-match operation scheme, and the renovation has been carried out under the premise of preserving Olympic heritage. A downward path provides access to the sunken courtyard and the lounge. In the courtyard with a central pond, the pond banks, bridges, platforms and pavilions are all made of modular components of fair-faced concrete, which has formed a garden of both ancient and modern features. Horizontal concrete plates with identical modules are also applied to the interior.
The project is a cultural and arts center after partial renovation of the National Stadium (the Bird’s Nest) in line with the post-match operation scheme, and the renovation has been carried out under the premise of preserving Olympic heritage. A downward path provides access to the sunken courtyard and the lounge. In the courtyard with a central pond, the pond banks, bridges, platforms and pavilions are all made of modular components of fair-faced concrete, which has formed a garden of both ancient and modern features. Horizontal concrete plates with identical modules are also applied to the interior.