Visitors Center of Peach Blossom Valley of Mount Taishan

Location Tai'an, Shandong Province
Floor Area 7,685㎡
Design Time 2009
Completion Time 2010

This project lies on the roadside to Taishan Mountain. To the south is a reservoir formed by stream from Color-stone River. Two park lots lying at different levels are reserved. And long ramps are built to organize the tourist flows coming and leaving. The two flow lines forms vertical crossing, which make view contacts possible without interference to each other. Water from the lake is introduced into the building. The reception hall, the dining hall and the souvenir shop are located near the lake to enjoy the beautiful scene. A waiting porch and a canopy on the route of bus going up the mountain are faced to the Mount Taishan. The building strides over the road to form an entrance of the scenic spot. Its form derives from the unique geological characteristics, with trenchant edges and corners of a picturesque disorder, just like stones of the Color-stone River, while the concrete walls also simulate patterns of the stones. Walking among these “stones”, tourists can catch the segment of the great view.

This project lies on the roadside to Taishan Mountain. To the south is a reservoir formed by stream from Color-stone River. Two park lots lying at different levels are reserved. And long ramps are built to organize the tourist flows coming and leaving. The two flow lines forms vertical crossing, which make view contacts possible without interference to each other. Water from the lake is introduced into the building. The reception hall, the dining hall and the souvenir shop are located near the lake to enjoy the beautiful scene. A waiting porch and a canopy on the route of bus going up the mountain are faced to the Mount Taishan. The building strides over the road to form an entrance of the scenic spot. Its form derives from the unique geological characteristics, with trenchant edges and corners of a picturesque disorder, just like stones of the Color-stone River, while the concrete walls also simulate patterns of the stones. Walking among these “stones”, tourists can catch the segment of the great view.